Duitsland

Allendorf

De geschiedenis van Allendorf begint met Philipp Anton Allendorf. Hij legde in 1773 de eerste steen van het wijnbedrijf, dat nog altijd in familiebezit is. Tegenwoordig is de wijnmakerij met ongeveer 75 hectare de grootste familiewijnmakerij in de Rheingau. De wijnen worden inmiddels over de hele wereld geëxporteerd. Er werken inmiddels zo’n 100 mensen totaal …

Allendorf Lees verder »

Faber

Faber is het smaakvolle alternatief voor wijn mét alcohol. De alcoholvrije wijnen van Faber worden van basiswijnen gemaakt zoals chardonnay of cabernet sauvignon. Door middel van zeer moderne apparatuur onttrekt men alcohol aan de wijn. Dit proces wordt vacuümdestillatie genoemd en zorgt ervoor dat het fruitige karakter in de wijn behouden blijft. Dit ten opzichte …

Faber Lees verder »

Light Live

Light Live is het smaakvolle alternatief voor wijn mét alcohol. Het wordt door het bekende sektwijnhuis Schloss Wachenheim gemaakt in Trier. Zij gebruiken basiswijnen gemaakt van o.a. chardonnay of cabernet sauvignon. Door middel van state-of-the-art apparatuur onttrekt men alcohol aan de wijn. Dit proces heet vacuümdestillatie en zorgt ervoor dat het fruitige karakter in de …

Light Live Lees verder »

Schloss Wachenheim

Al in 1888 werd op Schloss Wachenheim sekt gemaakt. In die tijd wordt de Duitse methode om mousserende wijn te maken, de Flaschengärung, ofwel tweede gisting op fles, ontwikkeld. Tegenwoordig is Schloss Wachenheim een sektwijnhuis bij uitstek, waar met de nieuwste methoden en technieken nog traditionele en hoogkwalitatieve sekt wordt gemaakt. Ook heeft het wijnhuis …

Schloss Wachenheim Lees verder »

Scroll naar boven