wijn wereldwijd

 

LFE vertegenwoordigt alle belangrijke wijnlanden in Nederland. Met onze jarenlange kennis en ervaring hebben we een prachtig portfolio opgebouwd van wijnhuizen en -producenten waar we trots op zijn! Met wijnen in vrijwel elke prijsklasse. Gebotteld in het land van herkomst of als bulk door ons geselecteerd. Zowel de Oude als de Nieuwe wereld kennen we door en door; we weten waar de vaste waarden zijn én waar de spannende nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden.

 

Als 100% dochteronderneming van Castel, het grootste wijnbedrijf van Europa, zijn wij naast importeur ook producent. Een unieke positie van waaruit wij onze klanten direct toegang bieden tot de schaalvoordelen én de kennis die Castel in huis heeft. Zo komen we samen met u altijd tot de beste oplossing.

 

Focus

Wij richten ons volledig op de Nederlandse markt en het is die focus die ons het vertrouwen van internationale wijnhuizen vanuit de hele wereld heeft opgeleverd. We hebben in Nederland een sterk logistiek en commercieel netwerk en bovendien een uitstekende relatie met wijnpers en media. Zo begeeft LFE zich tot in de haarvaten van de Nederlandse wijnmarkt.

We ontsluiten de internationale wijnwereld voor Nederland en ontsluiten Nederland voor de internationale wijnwereld.

Kwaliteitsmanagement

Door de gehele keten streven we naar de allerhoogste kwaliteit. Dat begint bij de selectie van wijnhuizen. Met vrijwel allemaal onderhouden wij al jaren (soms zelfs decennialang) een goede relatie. Die is niet alleen gebaseerd op wederzijds vertrouwen, maar ook op kwaliteitsgaranties over en weer. Zo zijn vrijwel al onze wijnleveranciers IFS- en/of BRC-gecertificeerd.

 

Door de intensieve wijze waarop we met onze wijnproducenten samenwerken, houden we maximale grip op de wijnen die we in Nederland verkopen. Door een aantal wijnhuizen worden onze inkopers zelfs betrokken bij het bepalen van de definitieve blend, bijvoorbeeld bij een nieuwe jaargang.

 

Voor de meeste van onze wijnen zetten we uitgebreide specificaties op papier. Regelmatig laten we monsters bij een onafhankelijk instituut testen op deze specs. Zo houden we elkaar scherp en kunnen we onze beloften aan u waarmaken. LFE biedt lokaal meerwaarde in de wereldwijde wijnketen.

Kunnen wij onze passie met u delen?

Neem contact op
↓