Hollandse Steak Tartare
Hollandse Steak tartaar
Ingrediënten
1 pakje |
Uitgebakken spek plakjes |
40 ml |
Tomatenketchup |
2 stuks |
Cherrytomaten |
2 stuks |
Witlof, alleen de blaadjes gebruiken |
40 gram |
Aardappelblokjes |
15 ml |
Zonnenbloem olie |
15 gram |
Ganzenvet |
20 ml |
Smokey BBQ Sauce |
125 gram |
Ossenworst |
10 ml |
Olijfolie |
5 gram |
Fijngehakte kappertjes |
10 ml |
Vloeibaar eigeeel |
10 ml |
Kesbeke Picalilly |
10 ml |
Mayonaise |
Bereidingswijze Aardappelblokjes:
- Spoel de aardappelblokjes goed af en laat ze uitlekken of dep ze droog met een servet.
- Verhit zonnebloemolie en ganzenvet in een koekenpan.
- Voeg de aardappelblokjes toe aan de verhitte vetten in de pan.
- Blijf de aardappels tijdens het bakken bewegen in de pan.
- Haal de aardappelblokjes uit de pan wanneer ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Breng de gebakken aardappelblokjes op smaak met zout en bewaar ze luchtdicht.
Bereidingswijze Ossenworsttartaar:
- Snijd de ossenworst in kleine blokjes.
- Meng de gehakte kappertjes, fijngehakte sjalot, vloeibaar eigeel, olijfolie en de blokjes ossenworst.
- Proef en pas de smaak aan indien nodig.
- Bewaar de bereide ossenworsttartaar in de koelkast tot gebruik.
Bereidingswijze Piccalilly Mayonaise:
- Mix de Kesbeke Piccalilly iets fijner met behulp van een staafmixer. Het hoeft niet te fijn te zijn.
- Meng de fijngemalen piccalilly met de Remia mayonaise.
Opmaak:
- Plaats een ring met een diameter van 7 cm op een bord.
- Vul de ring met de huisgemaakte ossenworsttartaar.
- Dek de ring af met een plastic velletje en druk voorzichtig aan zodat de tartaar goed samengeperst is.
- Voor het serveren, verwijder de ring voorzichtig en garneer de tartaar met de overgebleven ingrediënten, zoals uitgebakken spek, gehalveerde cherrytomaatjes, witlofblaadjes, aardappelblokjes, en een paar druppels Ketchup.
- Serveer de Steak Tartaar Hollands met een lepel van de Piccalilly Mayonaise aan de zijkant.
Nu heb je een heerlijke Steak Tartaar Hollands, prachtig opgemaakt en klaar om van te genieten.