Rood Fruit
Rood Fruit met Sabayon
Receptuur voor 4 personen
8 stuks | Aardbeien |
15 gram | Rode bessen |
4 stuks | Bramen |
20 gram | Frambozen |
10 ml | Witte wijn |
4 takjes | Atsina cress |
1 stuk | Vanillestokje |
1 stuk | Limoen |
2 gram | Suiker |
10 ml | Eierdooiers |
25 ml | Gezoete slagroom ongeslagen |
1 ml | Grand Marnier |
Voorbereiding van het fruit:
- Was de aardbeien en verwijder de groene kroontjes. Halveer de aardbeien.
- Was al het fruit voorzichtig en laat het goed uitlekken.
Witte Wijn Sabayon:
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit met de achterkant van een schilmesje.
- Klop de eierdooiers, suiker en vanillemerg samen in een hittebestendige kom tot het mengsel vloeibaar is en licht van kleur is.
- Plaats de kom boven een pan met heet, maar niet kokend water (au bain-marie).
- Klop het mengsel constant met een garde terwijl je langzaam de witte wijn en Grand Marnier toevoegt. Ga door met kloppen tot het mengsel dikker wordt en in volume toeneemt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
- Haal de kom van het vuur en spatel voorzichtig het limoensap erdoorheen.
- Klop de slagroom apart tot het stevig is.
- Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de sabayon om het licht en luchtig te maken.
Samenstellen:
- Verdeel het gewassen en uitgelekte fruit over eierdopjes of kleine tumblerglazen.
- Giet de witte wijn sabayon over het fruit, zodat het de vruchten bedekt.
- Garneer elk glas met een takje atsina cress om het geheel op te fleuren.
Geniet van het rood fruit met Sabayon en Atsina Cress, een heerlijk en verfijnd dessert!
Â