Risotto
Bospaddenstoelen Risotto met rucola en kaaskrokant
Receptuur 4 personen
Â
80 gram | Arboia rijst |
100 gram | Witte champignons |
100 gram | Kastanjechampignons |
50 gram | Shitakes |
40 gram | Ui, gesnipperd |
160 ml | Groentebouillon (blokje) |
1 theelepel | Knoflook puree |
20 gram | Mascarpone |
35 ml | Witte wijn |
40 gram | Rucola |
25 ml | Olijfolie om in te bakken |
20 gram | Boter om in te bakken |
100 gram | Geraspte kaas |
Naar smaak | Peper en zout |
Kaaskletskop:
- Verhit een koekenpan op matig vuur en leg een vel bakpapier erin.
- Strooi 5 bergjes geraspte kaas (ongeveer 4-5 cm diameter) op het bakpapier. Laat de kaas smelten en goudbruin kleuren op matig vuur.
- Neem het bakpapier met de gesmolten kaas uit de pan en leg het op een snijplank om af te koelen en knapperig te worden.
- Leg een nieuw vel bakpapier in de pan en herhaal het proces om nog 5 kaaskoekjes te maken.
Shi-Take Champignon Risotto:
- Snijd de champignons grof in kleinere stukken en de shi-take in plakjes.
- Bak de shi-take in een koekenpan met boter tot ze goudgeel/bruin en gaar zijn. Voeg peper en zout toe tijdens het bakken. Schep de gebakken shi-take in een platte zeef om uit te lekken.
- Fruit de uien en knoflook aan in olijfolie in een grote pan.
- Voeg de risottorijst toe en fruit deze aan tot het “glazig” wordt.
- Blus de rijst af met witte wijn.
- Voeg water en groentebouillon toe aan de rijst en breng het geheel aan de kook. Laat op laag vuur garen.
- Bak ondertussen de champignons in een andere pan.
- Zodra de risotto gaar is, voeg je de gebakken champignons toe.
- Roer de mascarpone door de warme risotto om het romig te maken.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout naar smaak.
Dresseren:
- Schep de bereide risotto op een diep bord.
- Verdeel de gebakken shi-take over de risotto.
- Leg een kaaskletskop bovenop de risotto en shi-take.
- Maak het af door een toefje rucola als garnering te plaatsen.
Geniet van je heerlijke Shi-Take Champignon Risotto met Kaaskletskop!
Â