Parelhoen
Zacht gegaarde parelhoenfilet met rode wijnjus, gele wortelpuree en cashewnoten
4 stuks | Parelhoenfilets met vel |
120 gram | Gele wortel |
6 dl | Zoetzuur |
33 ml | Natuur azijn |
17 gram | Kristal suiker |
10 ml | Water |
1 theelepel | Gestampte peper |
3 stuks | Kaneelstokje |
175 gram | Steranijs |
65 gram | Laurierblaadjes |
150 gram | Minikrieltjes |
12 gram | Boter |
4 ml | Soja olie |
Naar smaak | Peper en zout |
100 ml | Vadouvan jus   |
4 takjes | Salad pea |
40 gram | Gehakte cashewnoten |
Bereiding van Parelhoen:
- Bak de parelhoen aan beide zijden in een pan tot ze goudbruin zijn.
- Doorgaren in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius totdat de parelhoen volledig gaar is.
Bereiding van Worteljulienne in Zoetzuur:
- Schil de wortelen en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
- Snijd plakken van ongeveer 2 mm dik over de lengte van de wortelstukken.
- Snijd de plakken vervolgens in julienne-stroken (fijne reepjes).
- Leg de worteljulienne in een zoetzuur mengsel.
Zoetzuur:
- Doe alle ingrediënten (natuurazijn, kristalsuiker, water, gestampte peper, kaneelstokje, steranijs, gedroogde laurier) in een pan.
- Kook het geheel goed door en laat het daarna afkoelen.
Bereiding van Gebakken Krieltjes:
- Verwarm sojaolie en boter in een braadslee.
- Bak de krielaardappelen rustig rondom bruin en gaar in de hete vetstoffen.
Serveren:
- Leg de trancheer parelhoen netjes op een bord.
- Dresseer het gerecht door de gebakken krieltjes naast de parelhoen te plaatsen.
- Plaats een portie worteljulienne in zoetzuur op het bord.
- Garneer het gerecht naar wens.
Nu ben je klaar om het gerecht te serveren. Geniet ervan!