Mediterraanse Rouleaux
Mediterraanse Rouleaux (vega)
Ingrediënten:
4 plakken |
Brood pane tramenzzini |
65 gram |
Geraspte mozzarella of 1 bol gewone mozzarella |
130 gram |
Zoete zwarte olijven (droge tapenade) |
130 gram |
Cashewnoten creme |
65 gram |
Tomatenketchup |
25 gram |
Witte peper |
Naar smaak |
Zout |
1 takje |
Basilicum |
65 gram |
Tomaten salsa |
8 stuks |
Minitomaatjes diverse kleuren |
4 takjes |
Atsina Cress |
Bereidingswijze:
- Rol de plakken pane tramizinni uit en smeer ze in met tomatensalsa/ketchup.
- Maak de mozzarella fijn tot een crème.
- Meng de tomatenketchup met de tomatentapenade.
- Leg een stuk plastic folie op een plateau (stuk uitstekend).
- Leg alles in volgorde op de folie:
- De helft van de mozzarellacrème.
- Bestrooi de mozzarella met peper en zout.
- De helft van de avocadocrème.
- Smeer het uitgerolde pane tramizinni in met tomatensalsa.
- De andere helft met de vegan crème van cashewnoten.
- Strooi de zwarte olijventapenade erop.
- De resterende helft van mozzarella.
- Leg de basilicumblaadjes erop.
- Rol strak op in plasticfolie.
Zoete zwarte olijven:
- Zwarte olijven: 15 gram
Bereidingswijze:
Blender de uitgelekte olijven tot een fijne consistentie.
Tomatensalsa met basilicum:
- Basilicum julienne: 1 gram
- Gehakte peterselie: 1 gram
- Olijfolie: 14 ml
- Zwarte peper: snufje
- Zeezout: snufje
- Citroensap: 1 ml
- Sjalotpuree: 1 gram
- Tomatenblokjes: 50 gram
Bereidingswijze:
Meng de fijn gesneden tomaten met de rest van de ingrediënten.
Geweekte cashewnoten:
- Water: 109 gram
- Cashewnoten ongezouten: 109 gram
Bereidingswijze:
- Verwarm het water.
- Giet het over de cashewnoten.
- Laat een paar uur trekken.
- Zeef de cashewnoten.
Cashewnoten crème:
- Geweekte cashewnoten: zoals hierboven
- Zuivelcrème vegan: 6 ml
Bereidingswijze:
- Giet de geweekte cashewnoten af.
- Blend ze met de room in een blender.
- Zeef het mengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
Avocado crème:
- Avocado blokje: 128 gram
- Franse mosterd: 2 gram
- Mayonaise vegan, glutenvrij en lactosevrij: 2 gram
- Sushi Azijn: 6 ml
Bereidingswijze:
- Maal alles fijn in een blender.
- Breng op smaak met peper en zout.
Opmaak:
- Snijd de rouleau in plakjes van 1 cm.
- Leg de plakjes op het bord en garneer met avocado crème en mini tomaatjes in diverse kleuren.
- Plaats een toefje cress atsina op de rouleau.