Kaasplankje
Diverse Kazen en Kletzenbrood met bosbessen gelei.
Receptuur voor 4 personen
500 gram | Kletzenbrood |
50 gram | Vruchtenpuree van bosbessen of bosbessenjam |
2 mg | Agar Agar poeder |
6 ml | Water |
10 gram | Kristalsuiker |
Blok van 100 gram | Cheddar rood kaas |
Blok van 100 gram | Komijn kaas |
Blok van 100 gram | Jong belegen of Goudse kaas |
Bosbessen Gelei:
- Meng de gelatine met de helft van het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de bosbessen, agar-agar, suiker en de rest van het water in een pan. Laat het mengsel even doorkoken en haal het dan van het vuur.
- Voeg de opgeloste gelatine toe aan het bessenmengsel en meng goed.
- Giet het mengsel uit op een plaatje of ondiepe schaal. Dek het af en zet het in de koeling om op te stijven.
Voorbereiden van Kazen en Kletzenbrood:
- Snijd het blok kaas in 10 reepjes van 7 cm lang en ongeveer 0,5 cm dik.
- Snijd het Kletzenbrood in plakjes van ongeveer 24 gram elk.
Samenstellen:
- Doe de opgesteven bosbessengelei in een mixerbeker en maal met de mixer tot een gladde consistentie. Als er veel pitjes in zitten kan je de gelei door een zeef drukken.
- Neem tumblerglazen en verdeel een laagje bosbessengelei over de bodem van elk glas.
- Plaats de 10 reepjes kaas netjes in elk glas, zodat ze rechtop staan en evenwijdig aan elkaar.
- Serveer elke tumbler met een half sneetje Kletzenbrood, bijvoorbeeld op de rand van het glas.
Klaar om te serveren. Geniet ervan!
Â