Jean Geiler

In 1926 besloten 36 wijnbouwers uit Ingersheim en omliggende gemeenten om hun krachten te bundelen in de Cave d’Ingersheim. Dit deden ze om te zorgen dat hun wijngaarden en ervaring niet verloren zouden gaan in de economische crisis van die tijd. Tegenwoordig zijn bij de Cave d’Ingersheim liefst 175 wijnbouwers aangesloten. De cave maakt inmiddels jaarlijks meer dan drie miljoen flessen wijn. De wijngaarden van de cave beslaan meer dan 390 hectare en kennen een grote variatie aan bodemtypes. Dit zorgt ervoor dat de cave voor ieder druivenras het beste terroir kan uitzoeken. De wijnen van Cave d’Ingersheim zijn gemaakt met generaties lange ervaring, maar tegelijk worden de nieuwste vinificatiemethoden en modernste keldertechnieken gebruikt, om een tegelijkertijd zorgen voor de beste kwaliteit van de wijnen. Er bevinden zich wijngaarden in 9 van de in totaal 51 Grands Cru-percelen in de Elzas. Naast deze Grands Cru’s produceert de Cave ook wijnen van een aantal bijzondere lieux-dits, zoals Letzenberg, Dorfburg en Steinweg. Voor zowel de Grands Cru’s als de Lieux-Dits, reduceert de Cave de opbrengst per hectare om nog meer expressie en mondgevoel in de wijn te creëeren. Waarmee de cave een bijzondere serie mooie kwaliteitswijnen produceert.

Scroll naar boven