fbpx

47˚N | Pinot Grigio

Moldavië

Artikelnummer
08.050.701
Wijnmerk
47˚N
Wijnhuis
Purcari
Land
Moldavië
Regio/Subregio
Classificatie
Moldavië
Druivenras
Pinot Grigio
Wijntype
Stille wijn
WijnKleur
Wit
Vinificatie

Op roestvrijstalen vaten.

Wijnomschrijving

Lichtkruidige wijn met hinten van perzik, peer en pink lady appel. Een subtiele smaak met een kenmerkend bittertje, lichte mineraliteit, grapefruit en frisse zuurtjes.

Achtergrond informatie

De meeste Moldavische wijngaarden worden bebouwd met bekende Franse druivenrassen. Een deel daarvan ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. Maar liefst 10 procent van het land bestaat uit wijngaarden. Wijnbouw vormt daarmee een erg belangrijke economische sector in Moldavië. De voormalige Sovjet-Unie is de motor achter deze ontwikkeling. Zij lieten vele wijngaarden en grote wijnkelders aanleggen en is daardoor dan ook de grootste afnemer van Moldavische wijnen. Qua wijnland is Moldavië ideaal, want naast decennia aan wijnbouwervaring heeft het land een uitstekend terroir, met goede bodems en verkoeling van de Zwarte Zee. Dit laatste komt de pinot grigio druiven van 47˚N zeker ten goede, het zorgt voor subtiele smaken en een mooie frisheid.

Wijn/Spijs

Een echte terraswijn, ideaal aperitief, bij lichte visgerechten of een (caesar) salade.

Serveertemperatuur
10-12 graden
Afsluiting
Schroefdop
Bewaarpotentieel
Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:

Op 47 graden noorderbreedte vind je de prachtig gelegen wijngaarden van 47˚N, op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. De wijnen van 47˚N zijn modern, toegankelijk en breed inzetbaar. 

Hoge Resolutie Afbeelding:
Lage Resolutie Afbeelding:

Zoek wijn

 


 

Wijn selecteren

 

[prisna-google-website-translator]

↓