fbpx

47˚N | Pinot Noir

Moldavië

Artikelnummer
08.050.200
Wijnmerk
47˚N
Wijnhuis
Purcari
Land
Moldavië
Regio/Subregio
Classificatie
Moldavië
Druivenras
Pinot Noir
Wijntype
Stille wijn
WijnKleur
Rood
Vinificatie
Wijnomschrijving

Heerlijk zoet rood fruit, aardbeienconfiture, rode bes, verse vijgen, framboos, iets aards, kers, braam en eikenhout. Frisse smaak met kers, aalbes, iets vanille en lichte tannines.

Achtergrond informatie

De meeste Moldavische wijngaarden worden bebouwd met bekende Franse druivenrassen. Een deel daarvan ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. Maar liefst 10 procent van het land bestaat uit wijngaarden. Wijnbouw vormt daarmee een erg belangrijke economische sector in Moldavië. De voormalige Sovjet-Unie is de motor achter deze ontwikkeling. Zij lieten vele wijngaarden en grote wijnkelders aanleggen en is daardoor dan ook de grootste afnemer van Moldavische wijnen. Qua wijnland is Moldavië ideaal, want naast decennia aan wijnbouwervaring heeft het land een uitstekend terroir waar druiven als pinot noir goed gedijen. Deze pinot is hier een goed voorbeeld van met mooi rijp rood fruit en frisse smaak.

Wijn/Spijs

Een goede combinatie met diverse wildgerechten, ragout met bospaddestoelen en stoofschotels.

Serveertemperatuur
14-16 graden
Afsluiting
Schroefdop
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Over de producent:

Op 47 graden noorderbreedte vind je de prachtig gelegen wijngaarden van 47˚N, op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. De wijnen van 47˚N zijn modern, toegankelijk en breed inzetbaar. 

Hoge Resolutie Afbeelding:
Lage Resolutie Afbeelding:

Zoek wijn

 


 

Wijn selecteren

 

↓