21 jan Verslag Wine Professional 2014

Via deze weg willen wij u, mede namens onze producenten, hartelijk bedanken voor uw bezoek aan onze stand op Wine Professional 2014. Drie dagen zijn voorbij gevlogen, we hebben veel klanten mogen ontmoeten en wijnen van Schloss Wachenheim, Domaine du Tariquet, Marqués de Cáceres, Esk Valley Estate, Castel Domaines et Châteaux en Viña Cono Sur mogen laten proeven.

Hieronder vindt u een kort verslag van de workshop met wijnen van Viña Cono Sur onder leiding van Edwin Raben. (Edwines)

Cono Sur & De Nederlanden
Edwin Raben vermaakte een vol Forum Gastronomicum met zijn uitgebreide kennis van Chileense wijnen in het algemeen en die van het wijnhuis Cono Sur in het bijzonder. De combinaties met gerechten van Wilco Berends (restaurant De Nederlanden, 16GM/*) toonde aan dat de lijn met biologische wijnen van Cono Sur (importeur Groupe LFE) zeer interessant is voor de horeca. Onder aanwezigen o.a. Cees van Casteren MW, die voor een aangename verdieping van het thema zorgde.

Bron: Wine Professional 2014, artikel terugblik dag 2

En ook Charlotte van Zummeren doet verslag van de culinaire proeverij met Cono Sur op haar website.

Wijn van de dag

blockDe wijn van de dag is een huis geworden. Wilco Berends van Restaurant de Nederlanden kookte in een workshop gerechtjes bij de serie Block wijnen van Cono Sur. Groupe LFE met marketingmanager André Koopman is apetrots op dit huis, de importeur reserveerde zelfs een aparte tafel bij zijn stand voor Cono Sur. De Blockwijnen zijn single vineyard en single varietal wijnen van o.a. riesling, cabernet sauvignon, pinot noir en syrah. De syrah is overigens de wijn van het jaar in zijn categorie geworden bij Proefschrift Wijn Concours. Op dit moment worden de Blockwijnen in Nederland voor de horeca geïntroduceerd. Stuk voor stuk prachtige wijnen. Edwin Rabes praatte het geheel vlot aan elkaar met ‘oude’ feiten zoals : Chili maakt meer cabernet dan carmanère en 70% is voor de export. Raben meldt ook de ‘nieuwe’ weetjes: de drie nieuwe appellations in Chili. Costa, Entre Cordillera en Andes. Een toevoeging die bij veel labels nog ontbreekt.

De gerechtjes van chefkok Wilco Berends van De Nederlanden waren weergaloos, mét en zonder wijn. Krab met citrusfruit – perfect bij de riesling – en duif met drie bereidingen van lever. Subliem bij de zware cabernet en nog meer subliem bij de syrah. Eenmaal geproefd vergeet een mens de Block wijnen van Cono Sur niet net zoals de gerechtjes van Berends. Impeccable! Huis van de dag is Cono Sur.

Bron: Winebusiness, Charlotte van Zummeren , WP dag 2 & het huis van de dag: Cono Sur

IMG-20140112-WA0006

IMG-20140121-WA0003
IMG-20140121-WA0001

 ↓