08 mrt Reeds ingevuld VACATURE | Regionaal Account Manager Out-of-Home

Wie wij zijn

LFE is een wijnbedrijf dat wijnen importeert en distribueert in Nederland.

Het bedrijf is 100% dochter van het Franse familiebedrijf Castel Frères, het grootste wijnbedrijf van Europa. Met een wereldwijde omzet in wijn en bier van € 2.4 miljard is het één van de grootste spelers in de wereld.

LFE is een modern en professioneel bedrijf met 60 medewerkers, gevestigd in Maartensdijk. De netto omzet in 2017 bedroeg ruim € 68 miljoen en is de afgelopen vijf jaar fors gegroeid. De organisatie heeft een breed assortiment kwaliteitswijnen, meestal in het populaire prijs-segment, van wijnproducenten uit zowel de Oude, als de Nieuwe wereld. Daarnaast groeit LFE hard met merken die in eigen huis zijn ontwikkeld. De onderneming rekent niet alleen bijna alle Nederlandse supermarkt- en slijterijketens tot haar klantenkring, maar ook grote hotel- en restaurantketens, wijngroothandels, drankengroothandels en de gespecialiseerde wijndetailhandel.

LFE onderscheidt zich van haar concurrenten door de klant, en niet het product, centraal te stellen en zo van mooie wijnen succesvolle wijnen te maken.

LFE is een bedrijf van gedreven mensen met een passie voor wijn en gevoel voor de handel. Mensen die worden gestimuleerd om zelfstandig, ondernemend en slagvaardig te opereren. In een open, transparante en informele cultuur. De normen en waarden van het bedrijf draaien om klanten, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, continue verbeteren en een passie voor wijn en voor alles wat we doen. Collega’s worden gecoacht en begeleid. Daarnaast wordt veel geïnvesteerd in trainingen. Niet alleen in wijnkennis, maar ook in functionele kennis. Zo bouwen wij aan onze visie om het beste wijnbedrijf van Nederland te zijn!

Om ons Out of Home Regionaal Account team verder te versterken zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

 

De functie

De Regionale Account Manager Midden Nederland ontwikkelt en onderhoudt bestaande en nieuwe accounts, zoals wijngroothandels, waaronder een aantal leden van Groupe du Vin, regionale key accounts zoals bv. hotel- en restaurantketens , drankengroothandels en zelfstandige wijnspeciaalzaken.

De Regionale Account Manager rapporteert aan de Teamleider Regionaal Accountmanagement en heeft als belangrijkste taken:

 • Verantwoordelijkheid voor de omzet en marge ontwikkeling bij zijn/haar accounts, mede middels het ontwikkelen en implementeren van jaarlijkse account plannen;
 • Het ontwikkelen van distributie van de belangrijkste merken/concepten in bovengenoemde accounts en het implementeren van plannen ter activatie daar van;
 • Contact onderhouden met de verkoopbinnendienst om operationele issues voor klanten gezamenlijk adequaat op te lossen;
 • Contact onderhouden met diverse producenten (fielddays, tastings);
 • Input leveren aan de teamleider betreffende marktontwikkelingen in het algemeen en specifiek assortiments-, prijs- en promotie beleid van LFE en concurrenten.

 

Wij bieden

Wij bieden een goed, marktconform salaris en uiteraard een auto/laptop/tablet/telefoon van de zaak.

Omdat wij vinden dat wij het leukste wijnbedrijf van Nederland zijn, bieden wij daarnaast ontzettend veel werkplezier, hele leuke collega’s en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen!

 

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een ondernemende, pro-actieve collega, met kennis van de wijn categorie in het out-of-home kanaal in Nederland. Hij/zij moet dit segment van de markt goed kennen, en een stevig netwerk hebben ontwikkeld.

Iemand die graag in een dynamische omgeving opereert en daar gestructureerd en efficiënt in kan (samen)werken.

Wij zoeken iemand met een hands-on mentaliteit die graag een stap extra wil zetten om excellente resultaten voor onze klanten en voor LFE te behalen.

Verder vragen we:

 • Woonachtig in het midden van het land;
 • Werk- en denkniveau minimaal MBO, bij voorkeur HBO;
 • Minimaal 4 jaar (relevante) werkervaring;
 • Persoonlijkheid met een gun-factor;
 • Goede onderhandelaar;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van en ervaring met MS-Office (Outlook, Word, Excel en PowerPoint);
 • Analytisch en cijfervast aangelegd;
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
 • Flexibel – kan indien nodig ’s avonds/weekends op beurzen/proeverijen etc aanwezig zijn;

 

Reageren?

Indien deze functie je aanspreekt, verzoeken we je te richten tot Linda de Bruin, Teamleider Regionaal Accountmanagement Out of Home, met een motivatiebrief en CV (l.debruin@lfe.nl)↓