05 jul Vacature – Field Accountmanager Out-of-Home voor National Accounts

Ben JIJ onze nieuwe Field Accountmanager Out-of-Home

 

LFE – wie we zijn

 

Wij zijn een wijnbedrijf dat wijnen importeert en distribueert in Nederland. Ons bedrijf is 100% dochter van het Franse familiebedrijf Castel Frères, het grootste wijnbedrijf van Europa. Met een wereldwijde omzet in wijn en bier van € 2.4 miljard is Castel één van de grootste spelers in de wereld. Naast het produceren van hun eigen merken en private label, bezit Castel ook een groot aantal eigen Chateaux en Domaines.

LFE is een modern en professioneel bedrijf met 60 medewerkers, gevestigd in Maartensdijk. De netto omzet in 2017 bedroeg ruim € 68 miljoen en is de afgelopen jaren fors gegroeid. We voeren een breed assortiment kwaliteitswijnen van wijnproducenten uit zowel de Oude, als de Nieuwe wereld. Daarnaast groeit LFE hard met merken die in eigen huis zijn ontwikkeld. De onderneming rekent niet alleen bijna alle Nederlandse supermarkt- en slijterijketens tot haar klantenkring, maar ook grote hotel- en restaurantketens, wijngroothandels, drankengroothandels en de gespecialiseerde wijndetailhandel.

Wij onderscheiden ons van onze concurrenten door de klant, en niet het product, centraal te stellen en zo van mooie wijnen succesvolle wijnen te maken.

Wij zijn een bedrijf van gedreven mensen met een passie voor wijn en gevoel voor de handel. Mensen die worden gestimuleerd om zelfstandig, ondernemend en slagvaardig te opereren. In een open, transparante en informele cultuur. De normen en waarden van het bedrijf draaien om klanten, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, continue verbeteren en een passie voor wijn en voor alles wat we doen. Collega’s worden gecoacht en begeleid. Daarnaast wordt veel geïnvesteerd in educatie. Niet alleen in wijnkennis, maar ook in functionele kennis. Zo bouwen wij aan onze visie om het beste wijnbedrijf van Nederland te zijn!

Out-of-Home

LFE heeft voor het out-of-home kanaal dit jaar een aparte business unit gecreëerd, waarin Sales, Trade Marketing en Verkoopbinnendienst als één team samenwerken om de ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren te gaan realiseren. Doordat wij het liefst denken vanuit de categorie en vanuit concepten zijn wij in staat voor onze klanten waarde toe te voegen aan het product wijn.

Voor dit out-of-home team zijn wij op zoek naar een Field Accountmanager die samen met het team van drie National Accountmanagers Out of Home verantwoordelijk is voor ons succes bij nationaal opererende out of home accounts ( hotel- en restaurantketens, catering, leisure en travel).

De uitdaging…

Binnen de dynamische en veelzijdige functie van Field  Accountmanager Out-of-Home ben je, binnen het kader van opgestelde account plannen, verantwoordelijk voor het relatiebeheer op de werkvloer van verschillende National Accounts. Denk hierbij aan upgrading van het wijnassortiment, het vergroten van de zichtbaarheid van onze (premium) merken, het doorvertalen van joint promotions op locatieniveau, wijnproeverijen organiseren om zo kennis te vergroten op de werkvloer en zo de wijnomzet te laten groeien.

Je bent een relatie bouwer en weet met je kennis van zowel horeca als wijn de behoeftes van je klanten te begrijpen en passende oplossingen aan te bieden. Je bent in staat een uitgekiend (categorie)advies te geven om de wijnomzet en het rendement voor je klanten op locatie te laten groeien en zo de relatie voor de gehele account duurzaam te maken.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een “horeca dier”, met een stevige persoonlijkheid, een goed ontwikkelde kennis van wijn, zowel praktisch als theoretisch. Je bent klantgericht en hebt een hoge “gun-factor”. Je luistert goed naar je klanten en bouwt graag aan je relatie met hen op locatie. Door je gedrevenheid ben je ook in staat om tailormade activatie en joint promotions uit te voeren / op te volgen / succesvol te maken. Je bent een teamplayer met een flinke dosis enthousiasme en met een hands-on mentaliteit.

Verder vragen we:

 • Werk- en denkniveau MBO;
 • In het bezit van Rijbewijs B
 • Bij voorkeur woonachtig in Midden Nederland.
 • Vinoloog van de Wijnacademie of gelijkwaardige educatie is een pré
 • Minimaal 4 jaar (relevante) werkervaring;
 • Goede presentaties / proeverijen kunnen geven;
 • Wijntrainingen kunnen geven aan horeca personeel, e-learning tool activeren / promoten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van en ervaring met MS-Office (Outlook, Word, Excel en PowerPoint);
 • Creatief en flexibel kunnen meedenken;
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
 • Geen 9-17 mentaliteit

Wij bieden

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed, marktconform, salaris en uiteraard een auto/laptoptelefoon van de zaak.

Omdat wij vinden dat wij het leukste wijnbedrijf van Nederland zijn, bieden wij daarnaast ontzettend veel werkplezier, hele leuke collega’s en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen!

Je rapporteert aan de Business Unit Manager Out-of-Home.

Interesse?

Wil jij als Field Accountmanager Out-of-Home voor de National Accounts bijdragen aan ons succes in de horeca en onderdeel zijn van een enthousiast team met ambitie? Dan zien we graag je c.v. en motivatie brief tegemoet. Deze kun je richten aan Simon Visscher, National Accountmanager Out of Home, (s.visscher@lfe.nl)

Maartensdijk, juli 2018↓