18 jul Top 3 wijnimporteur en distributeur in Nederland LFE kiest voor DIN Dranken

Wijnimporteur en distributeur LFE, behorend tot de top 3 wijnbedrijven van Nederland, heeft in april definitief gekozen voor DIN Solutions. Met de implementatie van de branche-specifieke ERP oplossing DIN Dranken voor Microsoft Dynamics NAV neemt LFE afscheid van het al 10 jaar in gebruik zijnde SAP systeem. Na een uitgebreid selectietraject met een voorbereidende analysefase heeft LFE bewust gekozen om de samenwerking met DIN Solutions aan te gaan. Naast de brancheoplossing was de bewezen ervaring en expertise in de drankenmarkt, en specifiek de wijnimport, een belangrijk argument in de uiteindelijke keuze.

Specifieke dranken-functionaliteit standaard in ERP-pakket
Operational Director Frank den Hartog

LFE heeft geruime tijd met SAP gewerkt. Echter, merkte de wijnimporteur dat het pakket met de huidige ontwikkelingen in de markt en de groeiambities van het bedrijf niet meer voldeed aan de hedendaagse en toekomstige behoeften. Standaardisatie ontbrak en maatwerk voerde de boventoon. Frank den Hartog: “SAP was een pakket waarin veel drank specifieke functionaliteiten als maatwerk zat versleuteld. De dynamische markt waarin wij ons begeven vraagt echter om een flexibel systeem dat qua standaard functionaliteit meer aansluit op de eisen/wensen binnen de branche en de ambities van ons als bedrijf. Daarvoor zochten wij een systeem en partner die ook in de toekomst ruimte blijft bieden voor ontwikkeling. Om mee te kunnen in onze markt moet je continu openstaan voor vernieuwing. Met de invoering van DIN Dranken streven we naar een toekomstbestendig pakket met een verhoogde mate van standaardisatie in de ondersteuning van onze administratieve en logistieke processen”.

Foutloze sturing van 10.000m2 opslag

De afgelopen jaren heeft LFE een sterke groei doorgemaakt. Frank: “De afgelopen jaren is LFE fors gegroeid; we zetten inmiddels ruim 30 miljoen flessen per jaar af, met name in de Retail en de Out-of-home markt. Essentieel is dat we onze logistieke processen strak managen om onze klanten op die manier tegen de laagst mogelijke kosten te ontzorgen. Met bijna 10.000m2 opslagcapaciteit zijn we voorzien van de modernste bestel- en voorraadbeheersystemen en een uitgekiend distributienetwerk. Een belangrijk onderdeel van de ERP selectie was dan ook gedegen warehouse management functionaliteit en de integrale beschikbaarheid van informatie om deze processen verder te optimaliseren.”

De implementatie van DIN Dranken voor Microsoft Dynamics NAV is inmiddels gestart. Modules die LFE onder andere gaat gebruiken zijn EMCS, EDI en Bonus Management. Naast de implementatie van de branche specifieke ERP oplossing zal LFE ook de warehouse management en scanoplossing van Actemium in gebruik gaan nemen die naadloos aansluit op de ERP oplossing DIN Dranken. De livegang staat gepland voor het voorjaar 2017.

Over LFE

LFE is sinds 1968 winimporteur in Nederland en vertegenwoordigt wijnproducenten uit alle belangrijke wijnlanden, met wijnen in vrijwel elke prijsklasse. Als 100% dochteronderneming van Castel, het grootste wijnbedrijf van Europa, zijn zij naast importeur ook producent. Een unieke positie van waaruit zij hun klanten direct toegang bieden tot de schaalvoordelen én de kennis die Castel in huis heeft.

LFE kenmerkt zich door een open en informele bedrijfscultuur, waar de klant centraal staat en energie, ondernemerschap, en passie voor wijn de bouwstenen vormen om het bedrijf verder te laten groeien. De onderneming rekent niet alleen bijna alle grote Nederlandse levensmiddelenorganisaties tot haar klantenkring, maar is de laatste jaren ook hard gegroeid in het Out-of-Home kanaal. Tevens rekent het bedrijf de traditionele wijnhandel, cash & carries, grote slijterijketens en luchtvaartmaatschappijen tot haar klantenkring.

LFE telt 60 medewerkers en is gevestigd in Maartensdijk, in de provincie Utrecht. De omzet in 2015 bedroeg € 82 miljoen.↓