16 jan Terugblik Wine Professional 2015

Van 12 tot en met 14 januari waren verschillende producenten van Groupe LFE aanwezig op de 13e editie van Wine Professional in de Amsterdamse Rai. Damir Kapitanovic presenteerde zijn Sloveense wijnen en ontving vele positieve reacties. Ook Julien Ducos was na afloop van de beurs tevreden over de deelname van Domaine du Tariquet. Veel bezoekers genoten van de heerlijke Gasogne wijnen en de Armagnacs. Willemijn de Kleijn vertelde alles over de wijnen van Villa Maria Estate, net zo enthousiast als Florent Thibaut. Florent, export manager van Marqués de Cáceres presenteerde zijn prachtige wijnen uit Rioja met veel passie. Patrick Bongard, expert op het gebied van Terra Vitis bij Groupe Castel, vertegenwoordigde een aantal chateaux van Chateaux et Domaine Castel. Daarnaast heeft hij ook een interessante masterclass gepresenteerd, in samenwerking met Restaurant SchultenHues.

We willen alle producenten, bezoekers en LFE collega’s hartelijk bedanken voor hun passie en inzet. We kijken terug op 3 mooie wijndagen!

Masterclass Châteaux et Domaines Castel, Restaurant SchultenHues – maandag 14:00 uur
Chef Peter Gast van Restaurant SchultenHues (17 punten GM) verzorgde de culinaire omlijsting met wijnen van Castel (Groupe LFE). Gastvrouw en sommelier Jacqueline van Liere gaf een toelichting op de wijn-spijscombinbaties die in samenwerking met Jan van Lissum tot stand waren gekomen. De beide gerechten sloten volledig aan op de wijnen van Castel, waarbij de diversiteit van het assortiment van Castel mooi tot uitdrukking kwam.

IMG_2903 IMG_2904 IMG_2919 IMG_2926 IMG_2930 IMG_2936

IMG_2935 IMG_2937 IMG_2957     IMG_3026↓