11 nov Sir George in Nederland

Afgelopen week hebben we de eer gehad om gastheer te zijn voor Sir George Fistonich van het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Villa Maria. Twee dagen lang is hij in Nederland geweest om pers, diverse wijnschrijvers en retailers te woord te staan.

De eerste dag begon met een tweetal interviews door Ronald de Groot van Perswijn en Hubrecht Duijker. Uiteraard aangevuld met een interessante proeverij. De dag werd afgesloten met een Villa Maria retail diner bij Jaimie van Heije, waar afgevaardigden van Spar, Coop, PLUS en Makro bij aanwezig waren. Ook wijnschrijvers Charlotte van Zummeren en Romy Kooij schoven hierbij aan. Er werden 15 Villa Maria wijnen geproefd in combinatie met 7 verrassende gerechten.

Op dag twee vond een derde interview en proeverij plaats, deze keer met Sharon van Minden van WINELIFE. Aansluitend een Villa Maria lunch bij Taiko by Schilo in het Conservatorium Hotel. Speciaal hiervoor was Ambassadrice voor Nieuw-Zeeland, Ms Lyndal Walker, naar Amsterdam afgereisd. Wij waren zeer vereerd dat zij, ondanks haar drukke agenda, onze kant op kon komen om samen met Sir George te kunnen genieten van een unieke perslunch, vergezeld van prachtige Villa Maria wijnen. Vanuit de (wijn)pers mochten wij de heren Willem Kool van het Stan Huygens Journaal (Telegraaf) en wijnschrijver Harold Hamersma begroeten.

Al met al twee prachtige dagen waar wij met trots op terug mogen kijken. Dit werd overigens nog eens bestempeld met een verrassend artikel in de zaterdagbijlage VRIJ van de Telegraaf. Hierbij kwam de Villa Maria Reserve Chardonnay als een van de vijf witte winnaars uit de bus tijdens de Winterwijnentest 2017. Een mooi resultaat!

Villa_Maria_Visit

 ↓