03 mei REGIONAAL ACCOUNT MANAGER OUT-OF-HOME Zuid-Oost Nederland

Voor de regio Zuid-Oost Nederland zoeken wij een ervaren accountmanager om in de horeca onze LFE wijnen te verkopen. Dus wil je werken bij een enthousiast en vooruitstrevend bedrijf en heb je een ruime ervaring in sales, dan zoeken we jou!

We zoeken een sales-kanjer, die ervaring heeft met het doen van acquisitie én met relatie beheer. Het uitbouwen en ontwikkelen van bestaande business en de merken vinden wij erg belangrijk.  Verder heb je ervaring in het verkopen aan horeca, dit is namelijk een vak apart. Als laatste willen we dat je de regio goed kent, en het helpt ons wanneer jij er een netwerk hebt. Herken jij jezelf in dit profiel en heb je kennis van wijn, dan bieden wij je de kans om met LFE ons horeca-kanaal verder uit te bouwen.

Je bent volume en marge verantwoordelijk in je regio en ondersteunt bestaande (en eventueel nieuwe) groothandels in het verkopen van onze wijnen in de horeca, o.a. door zelf actief nieuwe horeca-klanten voor hen te acquireren. Maar ook is het organiseren, realiseren, begeleiden van kleine en grote projecten voor klanten van LFE onderdeel van deze veelzijdige baan. Je maakt deel uit van ons out-of home team en je speelt een belangrijke rol om onze horeca-tak te onderhouden en te laten groeien.

De regio waar je in werkt is Zuid-Oost Nederland en het heeft onze voorkeur als je in deze regio woont en daar ook de horeca kent.

LFE is een ondernemende importeur en distributeur in wijnen voor zowel Retail als Horeca. LFE is heel actief in horeca waar onze wijnen inmiddels bij honderden horecazaken worden geschonken. We onderscheiden ons door een moderne, innovatieve manier van wijnverkopen, een verfijnd maar ijzersterk assortiment en een professionele klant- en marktbenadering.

Functie eisen

 • HBO niveau verkregen door ervaring en/of opleiding,
 • Min 3 tot 4 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Vlotte, gedreven en enthousiaste persoonlijkheid
 • New business ervaring in sales, bij voorkeur gericht op de foodservice/horeca markt
 • Je schakelt gemakkelijk tussen de verschillende gesprekspartners
 • Open, initiatiefrijk en ondernemend
 • Communicatief sterk in woord en geschrift
 • Je bent representatief en hebt een commerciële mind-set
 • Je denkt in oplossingen, bent overtuigend en flexibel
 • Analyseren van de markt, inventariseren van accounts en je hebt ervaring in het opstellen van een marktbewerkingsplan
 • Je bent scherp op het behalen van de gestelde (verkoop)doelstellingen

 

LFE – wie we zijn

LFE is een wijnbedrijf dat wijnen importeert en distribueert in Nederland.

Het bedrijf is 100% dochter van het Franse familiebedrijf Castel Frères, het grootste wijnbedrijf van Europa. Met een wereldwijde omzet in wijn en bier van € 2.4 miljard is het één van de grootste spelers in de wereld.

LFE bestaat ruim 50 jaar en het is  een modern en professioneel bedrijf met 60 medewerkers, gevestigd in Maartensdijk. De organisatie heeft een breed assortiment kwaliteitswijnen, meestal in het populaire prijs-segment, van wijnproducenten uit zowel de Oude, als de Nieuwe wereld. Daarnaast groeit LFE hard met merken die in eigen huis zijn ontwikkeld. De onderneming rekent niet alleen bijna alle Nederlandse supermarkt- en slijterijketens tot haar klantenkring, maar ook grote hotel- en restaurantketens, wijngroothandels, drankengroothandels en de gespecialiseerde wijndetailhandel.

LFE onderscheidt zich van haar concurrenten door de klant, en niet het product, centraal te stellen en zo van mooie wijnen succesvolle  wijnen te maken.

LFE is een bedrijf van gedreven mensen met een passie voor wijn en gevoel voor de handel. Mensen die worden gestimuleerd om zelfstandig, ondernemend en slagvaardig te opereren. In een open, transparante en informele cultuur. De normen en waarden van het bedrijf draaien om klanten, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, continue verbeteren en een passie voor wijn.

Wij bieden  

Wij bieden een marktconform salaris,  goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto van de zaak. Omdat wij vinden dat wij het leukste wijnbedrijf van Nederland zijn, bieden wij daarnaast ontzettend veel werkplezier, hele leuke collega’s en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen!

Reageren?

Wanneer deze functie je aanspreekt en je herkent jezelf in de genoemde verantwoordelijkheden en ambities zouden we het geweldig vinden met je in contact te komen. We  verzoeken je dan te reageren voor 27 mei  en  je te richten tot Linda de Bruin, Teamleider Regionaal Accountmanagement Out of Home, met een motivatiebrief en uitgebreide CV (l.debruin@lfe.nl)

Heb je vragen over deze vacature of ons bedrijf? Stuur dan een e-mail naar Linda de Bruin, Teamleider Regionaal Accountmanagement, of bel haar: 06-30034263.↓