07 mei Persbericht: Cono Sur officiële wijnpartner Tour de France

Imprimir

 

P    E    R    S    B    E    R    I    C    H    T

Maartensdijk, 7 mei 2015

CONO SUR officiële wijnpartner TOUR DE FRANCE

Het Chileense Cono Sur is de komende 3 jaar de officiele wijnpartner van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld:Le Tour de France. Wijnimporteur Groupe LFE laat Nederland op 4 en 5 juli in resp. Utrecht en op Neeltje Jans kennis maken met deze zogenaamde ‘Fietswijn’, tijdens de Grand Départ.

Cono Sur staat aan de start van twee prachtige Tourdagen, beginnend op zaterdag 4 juli in Utrecht en de finish op zondag 5 juli op het kunstmatige eiland Neeltje Jans, tussen Schouwen en Noord-Beverland. Op 4 juli wordt een Cono Sur hospitality gedeelte ingericht om belangrijke relaties en pers te ontvangen. Daarbuiten wordt de wijn tevens geschonken bij diverse horecagelegenheden in en rondom Utrecht. Op 5 juli strijkt Cono Sur neer op Neeltje Jans, waarbij de nadruk ligt op de toeschouwers. Die maken in de animatiezone van het Tourdorp kans op prijzen. Naast de fietswijn worden er Chileense hapjes geserveerd vanuit de Cono Sur Foodtruck.

De focus tijdens de Tour ligt op de wijnen van de Cono Sur Bicicleta (fiets) serie. De link naar het wielrennen is daarmee snel gemaakt. Het oogstteam van Cono Sur verplaatst zich in de wijngaarden per fiets, wel zo fijn voor de wijnstokken. Het vertegenwoordigt Cono Sur’s mentaliteit van innovatie, passie, toewijding en respect voor het milieu. Bovendien heeft Bicicleta een fiets als symbool.

“Met de start van de Tour de France dit jaar in Utrecht zal het Tourvirus het Nederlandse publiek meer dan andere jaren in de greep houden”, zegt Marcel Kerkmeester, Algemeen Directeur van Groupe LFE. ”Deze Grand Départ biedt ons, als importeur van Cono Sur, dan ook een unieke kans om de Nederlandse consument verder kennis te laten maken met deze heerlijke en toegankelijke Chileense wijnen”.

De Tour de France is een van de meest belangrijke sportevenementen ter wereld. Meer dan 3 miljard kijkers volgen de renners die zo’n 3350 kilometer overbruggen, verdeeld over 21 etappes. Dit jaar begint de race op zaterdag 4 juli in Utrecht en eindigt op 26 juli in Parijs. Het is dit jaar de vijfde keer dat de Tour terugkeert naar Nederland.↓