29 apr FINANCE STAGIAIRE FMCG ABC-ANALYSE

Vind jij het ook leuk om als financial te werken met herkenbare producten in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is, ben jij een ondernemende teamplayer, zie jij altijd verbeterkansen en ben je op zoek naar een uitdagende stage? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Je stageopdracht en team

Tijdens deze veelzijdige en uitdagende stage maak je onderdeel uit van het Finance team. Team finance is verantwoordelijk voor alle financiële taken binnen LFE. Zowel de financiële administratie als de management reporting, budgetten en margeanalyses vallen hieronder. In deze opdracht werk je nauw samen met de collega’s van de financiële administratie maar heb je daarnaast ook veel contact met de collega’s uit de commerciële en logistieke discipline. De stageopdracht valt onder de directe verantwoordelijkheid van de financieel directeur.

 

De stageopdracht bevat het opstellen van een ABC analyse voor LFE. Het doel van het project is om door middel van deze analyse de winstgevendheid van de business units Out of Home en Retail te bepalen. Door het analyseren van de kostenstructuur en het interviewen van de medewerkers kan er aan de hand van de theorie met betrekking tot activity based costing een voorstel tot verdeling van de kosten over de business units worden gedaan. Vervolgens wordt deze verdeling toegepast op de jaarcijfers van 2018.

 

Je Profiel

Voor deze stage zoeken wij een enthousiaste ondernemende stagiair die goed zelfstandig kan werken. Je vindt het leuk om te organiseren, bent creatief, je kent en bent jezelf en altijd op zoek naar een volgende uitdaging!

Daarnaast beschik je over:

 • Je bent een HBO/WO student in een financiële richting (4e jaar);
 • Je kunt goed samenwerken;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je bent goed in het zelfstandig organiseren en plannen van je werkzaamheden;
 • Je hebt oog voor detail
 • Je hebt een sterk conceptueel denkvermogen

 

Je Stagevoorwaarden

 • De stage start in overleg;
 • De duur van de stage is 5 á 6 maanden;
 • De stageopdracht bevat de ABC-analyse. Eventuele overige afstudeeropdrachten kunnen worden uitgevoerd in overleg;
 • Je wordt tijdens de stage begeleid door de Finance Directeur, Frida Schinkel;
 • Je standplaats is het LFE kantoor in Maartensdijk;
 • Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding;
 • Indien je niet meer beschikt over een OV is reiskostenvergoeding (deels) mogelijk in overleg;

 

Proef de dynamiek van wijn!

Tijdens je stage krijg je de ruimte om LFE als bedrijf te leren kennen, ook buiten de afdeling. Je krijgt de ruimte om zelfstandig te werken en je draagt zelf de verantwoordelijkheid voor je opdracht. Dat vraagt om doorzettingsvermogen en een proactieve houding. Maar natuurlijk helpen we je daarbij als dat nodig is. Naast dat je LFE leert kennen, leer je collega’s van andere afdelingen goed kennen.

 

Over LFE

LFE is een bedrijf vol passie! Passie voor wijn en een passie om samen met onze producenten en klanten te groeien. Het bedrijf is 100% dochter van het Franse familiebedrijf Castel Frères, het grootste wijnbedrijf van Europa. Het is een modern en professioneel bedrijf met 60 medewerkers, gevestigd in Maartensdijk. De omzet in 2018 bedroeg ruim € 80 miljoen. De organisatie heeft een breed assortiment kwaliteitswijnen, meestal in het populaire prijs-segment, van wijnproducenten uit de gehele wereld. Daarnaast groeit LFE hard met merken die in eigen huis zijn ontwikkeld.

 

LFE is een bedrijf van gedreven mensen met een passie voor wijn en gevoel voor de handel. Mensen die worden gestimuleerd om zelfstandig, ondernemend en slagvaardig te opereren. In een open, transparante en informele cultuur en een familiaire sfeer. Medewerkers worden gecoacht en begeleid. Daarnaast wordt veel geïnvesteerd in trainingen voor de medewerkers. Niet alleen in wijnkennis, maar ook in functionele kennis. Een bedrijf dus dat investeert in zijn toekomst, in zijn mensen, in zijn systemen en expertise.

 

Interesse?

Enthousiast om aan de slag te gaan?  Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Voor informatie over deze stage kun je contact opnemen met Frida Schinkel via 088-0039704 of f.schinkel@lfe.nl. We kijken er naar uit om kennis met je te maken!↓