12 jun Jaap Sonnemans

Prachtige jaren heb ik mogen beleven met en bij LFE en ik beschouw verschillende oud collega’s nog immer als vrienden en zelfs een beetje als familie. Mijn 1e kennismaking met Groupe LFE was in 2001 toen ik voor het Australische Hardy Wine Company werkte en ik samen met Andre Koopman Groupe La Baume in Nederland heb opgezet. Mooie jaren totdat Hardys werd overgenomen door Constellation en La Baume vrij snel verkocht werd.
Al snel belde Ben Slaghekke of ik de overstap naar LFE wilde maken om daar de Marketing afdeling op te zetten want Castel werd gelanceerd in NL. Tja daar gingen we dan, ik kan écht een boek schrijven over de 5,5 jaar op afdeling Marketing bij LFE: van stands op de Huishoudbeurs, rondreis door Australië & Nieuw Zeeland met de Nederlandse wijnschrijvers, sponsorships met Cirque du Soleil tot aan boten vol met klanten, collega’s en media tijdens de Amsterdam Gay Pride, je kon het zo gek niet verzinnen of we hebben het gedaan met de club van LFE. Merken bouwen als Castel, Cono Sur, Villa Maria, Casa Silva, Osborne, Hardys en uiteindelijk Tempus Two/McGuigan die mij uiteindelijk naar mijn geliefde Australië hebben gebracht.
Ik ben nog steeds trots op die periode en het team inclusief de heren directie van voorheen en nu. Er is één kenmerkend verhaal dat me altijd bij zal blijven en dat is het verhaal van het wijnboertje in de Moezel dat wijlen Rob Smit me te pas en te onpas probeerde uit te leggen nadat ik weer eens een verhitte discussie had over diverse Marketing & Communicatie aangelegenheden en de schaterlach van Frank Donker als ik dan weer met de rook uit m’n oren achter m’n bureau kroop. Mooie tijden, prachtige herinneringen bij één van de mooiste wijn bedrijven van Nederland! LFE keep winning those wines together!

Cheers Jaap Sonnemans↓