01 jul Coop & LFE steunen Nationaal Ouderenfonds

COOP & LFE  STEUNEN NATIONAAL OUDERENFONDS

Bij Coop Churchillplein in Velp werd op 17 juni door het Nationaal Ouderenfonds een cheque van ruim éénentwintigduizend euro in ontvangst genomen, uit handen van Coop en wijnimporteur LFE.

 

Supermarktketen Coop en wijnimporteur LFE sloegen de handen ineen om in deze roerige tijden via het Nationaal Ouderenfonds onze Nederlandse ouderen een hart onder de riem te steken. Klanten van Coop konden in de decembermaand van 2020 hieraan bijdragen door een fles wijn van het gerenommeerde Franse wijnhuis Patriarche aan te schaffen, een van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne en dat al vele jaren door LFE wordt geïmporteerd. Per verkochte fles werd er €0,50 geschonken aan het Nationaal Ouderenfonds, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een cheque van €21.717,-.

 

“Wij zijn ontzettend blij met de steun van de klanten van Coop,” zegt directeur Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds. “Het is een mooi signaal naar ouderen dat we ze in deze tijd niet uit het oog verliezen. Ouder worden doen we samen!”

 

“Als lokaal betrokken supermarkt staat Coop midden in de samenleving. Deze actie is een goed voorbeeld van hoe we samen met onze klanten ’t verschil maken voor de leefbaarheid in onze omgeving. Wij zijn trots dat we nu – samen met Patriarche en het ­Ouderenfonds – mogen proosten op een mooie opbrengst voor eenzame ouderen”, zegt Category Manager Patrick Rekers van Coop.

 

Het Nationaal Ouderenfonds is overigens geen onbekende voor LFE. Sinds 2017 levert zij jaarlijks rond de kerstdagen een bijdrage aan de vele kerstpakketten die het fonds door heel Nederland bezorgt.

 

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Hun activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!

 

Over Coop

Coop is een resultaatgerichte, zelfstandige coöperatie die, bewust van haar maatschappelijke positie, een optimaal pakket van levensmiddelen en gerelateerde producten/diensten levert aan consumenten- en ondernemersleden. Coop is groot geworden door samen te werken. Dat doen we voor onze klanten, maar ook met onze klanten, want: samen maak je ’t verschil. Coop heeft landelijk 316 supermarkten, waarvan 156 filialen en 158 winkels aangestuurd door zelfstandig ondernemers. In 2020 behaalde Coop een consumentenomzet van ruim € 1,7 miljard.

 

Over Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. Wij geloven in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn. Wij stimuleren ouderen om bewust sociaal actief te blijven. Zo blijven ze verbonden met anderen en kunnen van betekenis zijn. En we inspireren de maatschappij om een leeftijdsvriendelijke samenleving te zijn.

 

Over LFE

Wijn is emotie, passie en beleving. Maar van wijn een succes maken in de Nederlandse markt, dat is gewoon keihard werken. Bij LFE helpen we u om een maximaal rendement te halen uit uw wijnassortiment. Met een wereldwijd netwerk van wijnproducenten, een feilloze logistieke infrastructuur en diepgaande marktkennis als basis brengen we leven in uw wijnschap of wijnkaart! Samen met u zoeken we naar creatieve manieren om uw klanten te verleiden, verrassen en activeren. Building Winning Wines Together, samen winnen in wijn, dat is wat ons drijft.↓