21 dec Breaking News: Flinke accijnsdaling mousserende wijnen

Het duurde even, maar het is dan eindelijk zover: de ‘bubbeltaks’ verdwijnt per 1 januari 2017! In 2012 werd de afschaffing op het speciale accijnstarief op mousserende wijnen al afgesproken in het begrotingsakkoord dat de VVD, het CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie hebben gesloten.

NU.NL meldt: “Voor mousserende wijn moet tot nu toe meer accijns betaald worden, omdat dit als een meer luxe product gezien werd. “Dit verschil is tegenwoordig, onder andere door de opkomst van goedkopere mousserende producten, niet meer te rechtvaardigen”, stond al te lezen in de uitwerking van het begrotingsakkoord.”

Hubrecht Duijker was een van de eersten die over de zogenaamde ‘bubbeltaks’ viel: “In juni 2010 ben ik op www.hubrechtduijker.com een protestactie begonnen tegen de onrechtvaardige BUBBELTAKS. De accijns waarmee wijnliefhebbers generatieslang werden gestraft voor het drinken van wijnen met belletjes. De oproep heeft veel los gemaakt. De Telegraaf en andere media, waaronder het tv-journaal, hebben er berichten aan gewijd, Derrick Neleman lanceerde mede via het programma Vara Ombudsman een officiĆ«le petitie voor de Tweede Kamer en, het allerbelangrijkste, onder leiding van Peter van Houtert (voorzitter) en Hans Burghoorn (secretaris) heeft de KNVW een goed gedocumenteerd verzoek tot opheffing van de strafaccijns ingediend bij enkele politieke partijen. Welnu, collega Frank Jacobs en diverse importeurs berichtten vorige week (zelf was ik op reis) dat alle inspanningen worden bekroond. Want per 1 januari 2017 gaat de bubbeltaks verdwijnen.”

Vanuit de KNVW ontvingen wij het volgende bericht: “Zojuist heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met de afschaffing van de accijns op mousserende wijn per 1 januari 2017. Dit betekent dat deze tariefwijziging nu definitief is. De accijnstarieven voor 2017 zijn als volgt:”

 

schermafbeelding-2016-12-21-om-11-54-21↓