19 feb Abe Salt nieuwe CEO van Villa Maria

Villa Maria Estate meldt met trots dat Abe Salt is aangesteld als de nieuwe CEO. Hij neemt het over van Sir George Fistonich, die maar liefst 55 jaar aan het roer heeft gestaan. Sir George houdt een rol aan binnen het bedrijf als oprichter & president. Abe Salt zal zijn nieuwe rol vervullen vanaf 5 maart 2018 en rechtstreeks rapporteren aan Sir George.

‘’Het succes van Villa Maria als grote wereldwijde speler zorgde ervoor dat mijn ambassadeursrol erg veel tijd in beslag nam’’, zei Sir George Fistonich. ‘’Abe zal als CEO vooral bezig zijn met de dagelijkse werkzaamheden en strategische prioriteiten van het bedrijf. Zo kan ik mij concentreren op de rol als ambassadeur en bezig zijn met andere grote projecten, zoals de ontwikkeling van onze nieuwe wijnen en het retailcentrum in Hawkes Bay.’’

Abe is een groot wijnenthousiast en heeft passie voor de wijnindustrie. Hij volgde verschillende wijncursussen bij de Wine & Spirits Education Trust en de Universiteit van Adelaide. Daarnaast nam hij deel aan verschillende wijncursussen, waaronder de International Chardonnay en Pinot Masterclass.

Hij brengt een werkervaring van 15 jaar met zich mee, waarin hij actief is geweest in de wijnindustrie, investment banking en strategische consultancy. Hij bekleedde een functie als directeur van de Iron Gate Consulting. Dit consultancy bureau is gespecialiseerd in het advies geven op strategisch niveau in de wijnmarkt.

Voor Iron Gate Consulting was Abe meer dan vijf jaar betrokken bij Treasury Wine Estates (TWE), als Hoofd Strategie op globaal niveau. Gedurende zijn tijd bij TWE wist hij significante transacties binnen te slepen en was hij betrokken bij belangrijke strategische veranderingen binnen het bedrijf.

Abe heeft voor TWE internationale goederenstromen geoptimaliseerd, middels een optimalisatieprogramma. Dit programma zorgde voor veranderingen in de markt in de belangrijke gebieden voor Treasury Wine Estates. Tevens was Abe was ook verantwoordelijk voor het strategische vijfjarenplan, inclusief de sales en marketing plannen per merk en regio. In Nieuw-Zeeland, leidde Abe twee acquisities met Matua Marlborough winery. Hij heeft ervaring binnen alle verschillende exportmarkten van Villa Maria, inclusief het Verenigd Koninkrijk, Canada, Amerika, Azië en Australië. Ook werkte hij met exclusieve merken, waaronder Penfolds.

Abe heeft diploma’s in rechten en commerciële handel- en postdoctorale certificaten in financiën, is getrouwd en heeft twee kinderen. Voor zijn functie zal het gezin verhuizen van Melbourne naar Auckland.

‘’Ik ben opgelucht met het feit dat we in Abe een man hebben gevonden met een passie voor wijn, in combinatie met een rijke ervaring binnen de FMCG strategieën wereldwijd’’, aldus Sir George Fistonich. ‘’We zijn ontzettend enthousiast dat Abe ons team bij Villa Maria komt versterken en we kijken uit naar het uitbouwen van ons succes met Abe in ons midden.’’

Villa Maria exporteert haar wijnen naar meer dan 60 landen wereldwijd. In 2017 stond Villa Maria in de top 4 “‘s’Wereld Meest Gewaardeerde Wijnmerken” door Drinks International  en was hiermee tevens Nieuw-Zeelands eerste wijnhuis die de top vijf in de lijst heeft gehaald.↓