Anselmann | Johanniter | Feinherb

Duitsland | Pfalz

Artikelnummer
05309813
Wijnmerk
Anselmann
Wijnhuis
Weingut Anselmann
Land
Duitsland
Regio/Subregio
Pfalz
Classificatie
Pfalz
Druivenras
Johanitter
Wijntype
Stille wijn
WijnKleur
Wit
Vinificatie

Gemaakt en gerijpt op tanks van roestvrij staal.

Wijnomschrijving

Mooi strogeel van kleur. Lekker exotisch fruit in de geur met meloen, peer en grapefruit. In de smaak gele pruimen, rozijnen, kweepeer en mango, met een licht zoetje finale, zoals je verwacht bij een ‘feinherb’.

Achtergrond informatie

De stijl van wijnmaken is er bij het Weingut Anselmann op gericht wijnen te produceren die in hun stijl en aroma’s getypeerd zijn voor het druivenras waar ze van gemaakt zijn. De wijngaarden bevinden zich in de Pfalz, het Duitse verlengstuk van de Elzas. De streek geniet een bijzonder mild klimaat, met soms bijna mediterrane trekjes. Het voorjaar begint hier vroeg en we vinden hier overal zuidelijke planten, zoals oleanders, vijgen en zelfs citrusvruchten. De streek is befaamd om zijn prachtige amandelbloesems. De druiven worden hier dan ook perfect rijp. Deze wijn is gemaakt van johanniter, een druif die in 1968 voortkwam uit een kruising van riesling, rülander, gutedel en seyve-villard. Ook in Nederland wordt deze druif hier en daar aangeplant. Hij is vroegrijp, met een hoog suikergehalte en hij levert heel krachtige en zachte witte wijnen op, zoals we hier op een zeer aangename manier kunnen proeven. Voor deze Feinherb blijven de druiven ietsje langer hangen, zodat ze aan de basis staan van een lichtzoete wijn, in Duitsland vaak ‘Feinherb’ genoemd in plaats van ‘Halbtrocken’.

Wijn/Spijs

Heerlijk bij asperges, varkensvlees, gevogelte en paté’s. Ook bij romige zachte kazen en lichte fruitdesserts heel goed te gebruiken.

Serveertemperatuur
8-10 graden
Afsluiting
Kurk
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Over de producent:

Het Weingut Werner Anselmann behoort tot de grootste en best uitgeruste familiebedrijven in de Duitse wijnbouw.  Zowel in de wijngaard als in de kelder is alles gericht op het maken van wijnen van topkwaliteit. Het is uniek dat een bedrijf als dit zo’n lange familiegeschiedenis heeft, hoewel Duitsland wel hét land is van de historische familiebedrijven, zeker in de wijnbouw. De eerste oorkonden waarop te zien is dat de familie zich bezig hield met de wijnbouw dateren uit het jaar 1126, dus van bijna 900 jaar geleden! Sinds die tijd is de famile verbonden geweest met de wijnbouw. In eerste instantie werden de wijnen verkocht aan grote handelshuizen. Pas in het prachtige jaar 1959 begon Werner Anselmann, de vader van de huidige eigenaren, met het produceren van eigen flessen. Op dit moment zijn het zijn kinderen Ralf en Ruth Anselmann die verantwoordelijk zijn voor de productie van de wijnen, afkomstig van 100 hectare eigen wijngaarden.  De wijngaarden worden op een zo natuurlijke manier bewerkt, om tot een zo duurzaam mogelijke wijnbouw te komen. De druiven worden elk jaar perfect rijp geoogst, en bij de verwerking wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. De stijl van wijnmaken is er op gericht wijnen te produceren die in hun stijl en aroma’s getypeerd zijn voor het druivenras waar ze van gemaakt zijn. De vele internationale prijzen en onderscheiden laten zien dat deze werkwijze zeer succesvol is.

Hoge Resolutie Afbeelding:
Lage Resolutie Afbeelding:

Zoek wijn

 


 

Wijn selecteren

 

↓