Anselmann | Sauvignon Blanc | Trocken | Qualitätswein

Duitsland | Pfalz

Artikelnummer
05.309.810
Wijnmerk
Anselmann
Wijnhuis
Weingut Anselmann
Land
Duitsland
Regio/Subregio
Pfalz
Classificatie
Qba Pfalz
Druivenras
Sauvignon Blanc
Wijntype
Stille wijn
WijnKleur
Wit
Vinificatie

Gemaakt en gerijpt op tanks van roestvrij staal.

Wijnomschrijving

Mooi bleekgele kleur met een lichte groene rand. In de geur lekker fris, met groene appel en een vleugje citrus. In de smaak goede zuren, frisheid en elegantie. Heerlijk zuiver en open, fris en levendig. In de finale ook wat exotisch fruit.

Achtergrond informatie

De stijl van wijnmaken is er bij het Weingut Anselmann op gericht wijnen te produceren die in hun stijl en aroma’s getypeerd zijn voor het druivenras waar ze van gemaakt zijn. De wijngaarden bevinden zich in de Pfalz, het Duitse verlengstuk van de Elzas. De streek geniet een bijzonder mild klimaat, met soms bijna mediterrane trekjes. Het voorjaar begint hier vroeg en we vinden hier overal zuidelijke planten, zoals oleanders, vijgen en zelfs citrusvruchten. De streek is befaamd om zijn prachtige amandelbloesems. De druiven worden hier dan ook perfect rijp. Deze wijn is gemaakt van sauvignon blanc, een druif die we goed kennen uit de Loire-streek, waar hij onder andere furore maakt in Sancerre en Pouilly-Fumé. Deze druif doet het hier verrassend goed, omdat de koele nachten in dit deel van de Pfalz zorgen voor die typische aroma’s van sauvignon blanc, die deze druif zo aantrekkelijk maken. De druiven staan aangeplant op de Edenkobener Kirchberg, waar ze mooi rijp worden, zonder hun aantrekkelijke zuren te verliezen.

Wijn/Spijs

Heerlijk bij groene asperges, varkensvlees, gevogelte, grove paté en bij de meeste salades. Daarnaast heerlijk bij harde jonge kazen of als aperitief.

Serveertemperatuur
8-10 graden
Afsluiting
Schroefdop
Bewaarpotentieel
Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:

Het Weingut Werner Anselmann behoort tot de grootste en best uitgeruste familiebedrijven in de Duitse wijnbouw.  Zowel in de wijngaard als in de kelder is alles gericht op het maken van wijnen van topkwaliteit. Het is uniek dat een bedrijf als dit zo’n lange familiegeschiedenis heeft, hoewel Duitsland wel hét land is van de historische familiebedrijven, zeker in de wijnbouw. De eerste oorkonden waarop te zien is dat de familie zich bezig hield met de wijnbouw dateren uit het jaar 1126, dus van bijna 900 jaar geleden! Sinds die tijd is de famile verbonden geweest met de wijnbouw. In eerste instantie werden de wijnen verkocht aan grote handelshuizen. Pas in het prachtige jaar 1959 begon Werner Anselmann, de vader van de huidige eigenaren, met het produceren van eigen flessen. Op dit moment zijn het zijn kinderen Ralf en Ruth Anselmann die verantwoordelijk zijn voor de productie van de wijnen, afkomstig van 100 hectare eigen wijngaarden.  De wijngaarden worden op een zo natuurlijke manier bewerkt, om tot een zo duurzaam mogelijke wijnbouw te komen. De druiven worden elk jaar perfect rijp geoogst, en bij de verwerking wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. De stijl van wijnmaken is er op gericht wijnen te produceren die in hun stijl en aroma’s getypeerd zijn voor het druivenras waar ze van gemaakt zijn. De vele internationale prijzen en onderscheiden laten zien dat deze werkwijze zeer succesvol is.

Hoge Resolutie Afbeelding:
Lage Resolutie Afbeelding:

Zoek wijn

 


 

Wijn selecteren

 

↓