14 jun VACATURE NATIONAL ACCOUNT MANAGER OUT-OF-HOME

LFE – wie we zijn

Wij zijn een wijnbedrijf dat wijnen importeert en distribueert in Nederland. Ons bedrijf is 100% dochter van het Franse familiebedrijf Castel Frères, het grootste wijnbedrijf van Europa. Met een wereldwijde omzet in wijn en bier van € 2.4 miljard is Castel één van de grootste spelers in de wereld. Naast het produceren van hun eigen merken en private label, bezit Castel ook een groot aantal eigen chateaux en domaines.

LFE is een modern en professioneel bedrijf met 60 medewerkers, gevestigd in Maartensdijk. De netto omzet in 2017 bedroeg ruim € 68 miljoen en is de afgelopen jaren fors gegroeid. We voeren een breed assortiment kwaliteitswijnen van wijnproducenten uit zowel de Oude, als de Nieuwe wereld. Daarnaast groeit LFE hard met merken die in eigen huis zijn ontwikkeld. De onderneming rekent niet alleen bijna alle Nederlandse supermarkt- en slijterijketens tot haar klantenkring, maar ook grote hotel- en restaurantketens, wijngroothandels, drankengroothandels en de gespecialiseerde wijndetailhandel.

Wij onderscheiden ons van onze concurrenten door de klant, en niet het product, centraal te stellen en zo van mooie wijnen succesvolle  wijnen te maken.

Wij zijn een bedrijf van gedreven mensen met een passie voor wijn en gevoel voor de handel. Mensen die worden gestimuleerd om zelfstandig, ondernemend en slagvaardig te opereren. In een open, transparante en informele cultuur. De normen en waarden van het bedrijf draaien om klanten, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, continue verbeteren en een passie voor wijn en voor alles wat we doen. Collega’s worden gecoacht en begeleid. Daarnaast wordt veel geïnvesteerd in educatie. Niet alleen in wijnkennis, maar ook in functionele kennis. Zo bouwen wij aan onze visie om het beste wijnbedrijf van Nederland te zijn!

Out-of-Home

LFE heeft voor het out-of-home kanaal dit jaar een aparte business unit gecreëerd, waarin Sales, Trade Marketing en Verkoopbinnendienst als één team samenwerken om de ambitieuze  groeidoelstellingen voor de komende jaren te gaan realiseren. Doordat wij het liefst denken vanuit de categorie en vanuit concepten zijn wij in staat voor onze klanten waarde toe te voegen aan het product wijn.

Voor dit out-of-home team zijn wij op zoek naar een National Accountmanager die samen met twee collega’s verantwoordelijk is voor het onderhouden en uitbreiden van onze business bij bestaande nationaal opererende accounts  en het ontwikkelen van nieuwe accounts (hotel-  en restaurant ketens, catering, leisure en travel).

Hij/zij begrijpt de behoeften van dit soort grote accounts en hoe LFE hier waarde kan toevoegen.

De uitdaging…

Binnen de dynamische en veelzijdige functie van National Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de omzet en marge ontwikkeling bij een aantal toegewezen  National Accounts, evenals de benodigde investeringen en budgetten om deze te kunnen realiseren, door het ontwikkelen en implementeren van Account Plannen. Naast bestaande klanten ga je actief op zoek naar kansen en mogelijkheden om new business te genereren.

Je bent een relatie bouwer en weet met je kennis van zowel horeca als wijn de behoeftes van je klanten te begrijpen en  passende oplossingen aan te bieden. Je bent in staat een uitgekiend (categorie)advies te geven om de wijnomzet en het rendement voor je klanten te laten groeien en zo de relatie duurzaam te maken.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een “horeca dier”, met een stevige persoonlijkheid, een goed ontwikkeld netwerk in out-of-home en met kennis van de wijn categorie.

Je bent klantgericht en hebt een hoge “gun-factor”.  Je luistert goed naar je klanten en bouwt graag aan je relatie met hen, maar door je gedrevenheid ben je ook in staat om nieuwe deuren te openen.

Je bent een team player met een flinke dosis enthousiasme en met een hands-on mentaliteit.

Verder vragen we:

  • Werk- en denkniveau HBO;
  • Minimaal 4 jaar (relevante) werkervaring;
  • Goede onderhandelaar;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • Kennis van en ervaring met MS-Office (Outlook, Word, Excel en PowerPoint);
  • Analytisch en cijfervast aangelegd;
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
  • Geen 9-17 mentaliteit

Wij bieden

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed, marktconform, salaris en uiteraard een auto/laptoptelefoon van de zaak.

Omdat wij vinden dat wij het leukste wijnbedrijf van Nederland zijn, bieden wij daarnaast ontzettend veel werkplezier, hele leuke collega’s en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen!

Je rapporteert aan de Business Unit Manager Out-of-Home.

Interesse? 

Wil jij als National Accountmanager bijdragen aan ons succes in de horeca en onderdeel zijn van een enthousiast team met ambitie? Dan zien we graag   je c.v. en motivatie brief tegemoet. Deze kun je richten aan Mark Verwer, Commercieel Directeur LFE, ( m.verwer@lfe.nl ).↓